Jak przygotować obiad na komunię? Nie trzeba iść do restauracji, "wystarczy odrobina kreatywności"

Trwa sezon komunijny. Nieodłączną częścią imprezy jest rodzinny obiad. Coraz więcej osób decyduje się na przyjęcie w restauracji, jednak domowy posiłek nadal ma wielu zwolenników. Jak go przygotować?

O tym w Radiu TOK FM w audycji "Niedzielny obiad" rozmawiali Przemysław Iwańczyk i Magda Gendźwiłł, autorka uznanego bloga kulinarnego Crust and Dust. - Czy ktoś jeszcze organizuje obiady komunijne w domu? - zapytał dziennikarz. - Na przykład ja - roześmiała się Gendźwiłł. Powiedziała, że choć jej mieszkanie ma 57 metrów kwadratowych, to mimo to zdecydowała się na samodzielne zorganizowanie przyjęcia.

- Wydawało nam się, że restauracja (...) nie pozwoli nam na głębokie przeżywanie tego (czym jest pierwsza komunia święta - red.), dlatego zdecydowaliśmy się na obiad w domu - powiedziała Gendźwiłł. W przyjęciu jej dziecka wzięło udział 18 gości i jak mówi blogerka, przyrządzenie posiłku nie było problemem. - Można to zorganizować niewielkim sumptem, wystarczy odrobina kreatywności - oceniła. 

Według Gendźwiłł kluczem do sukcesu jest wybór takich potraw, które "robią się same w piekarniku", a także zlecenie przygotowania deserów rodzinie. Warto także zahaczyć o wypożyczalnię gastronomiczną, która pozwoli na wypożyczenie jednolitej zastawy dla większej liczby osób. 

DOSTĘP PREMIUM