Zimowa edycja Fine Dining Week w nowej odsłonie!

Festiwal Fine Dining Week, to największe wydarzenie polskiej sceny finediningowej, które w tym roku zaskoczy swoich Gości nowym, tematycznym wydaniem. Najwybitniejsi Szefowie Kuchni zaproszą Gości na autorskie pięciodaniowe degustacje tematyczne oparte o ich aktualne pasje oraz inspiracje, które zaczerpnięte są z całego świata.

Festiwal Fine Dining Week potrwa od 12 lutego do 1 marca. Rezerwacje są dostępne na www.FineDiningWeek.pl. Jest to możliwość niesamowitej przygody kulinarnej w festiwalowej cenie 129 złotych za osobę. Organizatorzy wraz z najwybitniejszymi restauracjami w Polsce zapraszają na cykl tematycznych przygód kulinarnych. Podczas zimowej edycji do każdego festiwalowego lunchu Goście otrzymają kieliszek Martini Prosecco.

W ósmej edycji weźmie udział 70 najwybitniejszych Restauracji z takich miast i regionów jak: Kraków, Łódź, Wrocław, Warszawa, Trójmiasto, Szczecin, Poznań oraz Silesia. Restauracje biorące udział są nagradzane rekomendacjami Michelin czy Gault&Millau, otrzymujące najwyższe noty recenzentów oraz influencerów kulinarnych.

Każda z ponad 70 restauracji przygotowała na festiwal unikalne tematyczne propozycje kulinarne, wśród nich Goście znajdą m.in. “Klasyka kulinariów w regionalnym wydaniu” w Marconi w Hotelu Bristol, “Uczta z kaczką” w Papu, “Muszle&Perły” w Mood, “Skarby Starego Kleparza“ w Filipa 18 Food Wine Art, “Podróż w Karkonosze” w Nowy Świat, “Zimowe smaki morza” Rada Miasta, “Dania gotowane na żywym ogniu” w Plado, “Opowieści z bukowego lasu” w Bukowy Park, “Bakaliowe vege story“ w Grape, “Atlantycka Bryza” w Delicja, “Zimowe opowieści” w Quale. W Warszawie bierze udział niemal 30 restauracji, a wśród nich: Restauracja Belvedere, Concept 13, Rest.Baczewskich, Garmach Butcher&Restaurant, Elixir by Dom Wódki, Strefa, Warszawska. W tym zadebiutują m.in. Koneser Grill, Forty czy Oficyna w Pałacu Rozalin pod Warszawą.

Wszystkie propozycje restauracji festiwalowych oraz oferowane przez nie menu tematyczne wraz ze szczegółową informacją na temat znajdują się na stronie festiwalu www.FineDiningWeek.pl. Festiwal potrwa od 12 lutego do 1 marca. Rezerwacji stolików można dokonywać już teraz online na stronie festiwalu www.FineDiningWeek.pl.

DOSTĘP PREMIUM