Podano do domu! Trwa Delivery Week - festiwal dostaw z restauracji

Na pomoc Gościom i restauracjom trwa DeliveryWeek! To świetny sposób na domową nudę i pomoc polskim, niezależnym restauracjom. Na www.DeliveryWeek.pl można już zamawiać 2-daniowe autorskie menu do wyboru z bezkontaktową dostawą lub odbiorem własnym. Cena za menu wynosi 35 złotych, do tej kwoty należy doliczyć opłatę za dostawę.

Doświadczenie restauracyjne do domu to sposób na urozmaicenie domowej kuchni czasów kwarantanny. Zamówienia na wynos lub z odbiorem to też jedyne, co może pomóc restauracjom przetrwać. Stąd pomysł na Delivery Week, pierwszy „wynosowy” festiwal. W specjalnej cenie zamówić można domowe doświadczenie restauracyjne na kolejny dzień lub następne. Każdy zestaw składający się z dwóch autorskich dań przygotowanych przez szefów kuchni to prawdziwie restauracyjne smaki "podane do domu".

Festiwal będzie trwał do odwołania. Delivery Week odbywa się w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Lublinie, Szczecinie, Białymstoku, Krakowie, Trójmieście i na Śląsku.

Do wyboru są popularne potrawy z różnych części świata, Goście mogą zamawiać dania wegetariańskie, rybne, wegańskie i mięsne. Podobnie, jak podczas Restaurant Week, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej. Tym razem do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne. Na stronie www.DeliveryWeek.pl wybiera się i opłaca liczbę zestawów festiwalowych oraz termin i godzinę dostawy (między 12.00 a 21.30).

Menu specjalne

W ramach akcji Delivery Week istnieje możliwość zamówienia specjalnych zestawów rodzinnych oraz idealnych na majówkę. Do wyboru są zestawy z restauracji takich jak: Tahina, Batida, Mojo Picon, Zdrowa Krowa, Stół Polski, Waniliowa, El Botellon, Studio Buffo, Czerwony Wieprz, Papu, Zielnik, InFormal Kitchen oraz Chmeli Suneli.

Bezkontaktowa dostawa

Bezpieczeństwo Gości jest priorytetem. Dlatego proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach higienicznych, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a dostawcy są zobowiązani do częstego dezynfekowania rąk i pojazdów. Odbiór własny lub dostawa odbywają się bezkontaktowo. Koszt dostawy wynosi 12,5 zł.

Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Znając wcześniej dokładną liczbę Gości i ich menu, restauracje marnują minimalną ilość jedzenia. Zamawiają bowiem dokładnie tyle składników, ile potrzebują do przygotowania dań.

Wesprzyj niezależną scenę restauracyjną!

Organizatorem Delivery Week jest największe w Polsce wydarzenie kulinarne - Restaurant Week. Festiwal został powołany, aby pomóc przetrwać restauracjom trudny czas kwarantanny. Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat chętnie promują niezależną rodzimą scenę restauracyjną. Festiwal potrwa do odwołania.

DOSTĘP PREMIUM